Waar gaan we heen?

De reis

De reis

#pinonsernietopvast

2016
nov 01

#prepday – gear checken

GoPro’s, snowboards, skis, schoenen, bindingen en piepersets. Dat staat op deze dag centraal in het plaatsje Bilthoven. We gaan namelijk bij MK Skiservice kijken naar nieuwe gear.

nov 15

#prepday – gear kopen

Nadenken over de keuzes die we op 1 november voorgeschoteld kregen. Op dinsdag 15 november is het dan zover, de gear wordt gekocht en we maken een serieuze stap richting het avontuur in Japan. Are we ready?!

2017
jan 06

Vlucht naar Tokio

We vliegen op 6 januari om 12.00 uur vanaf Schiphol naar Tokio met een kleine onderbreking in Londen. Pim reist vanaf München en sluit aan in Londen. We landen op 7 januari om 10.35 uur (lokale tijd). Waar we mee vliegen? British Airways en Ranco’s drone.

jan 07

Getting ready for powder!?

We landen op 7 januari in Tokio en zullen dan direct met de camper naar het Noordwesten trekken om ons klaar te maken voor de eerste dag poeder, namelijk op 8 januari. We hebben de volledige dag om een tocht van zo’n 2-3 uur te overbruggen en een mooi plekje voor onszelf te zoeken.

jan 08

Eerste strepen poeder

Een dag die in het teken staat van wennen, verkennen en een rustig tempo. Ondanks dat we nu al weten dat rustig aan doen lastig is in een grote bak met poeder, is de insteek van deze dag om op te bouwen.

jan 09

Backcountry met gids

We hebben op 9 januari een gids geboekt die ons de mooie plekjes van het gebied kan laten zien. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit in Myoko Kogen, een plaatsje ten Noorden van Nagano.

jan 11

Vertrek naar Yamagata

Waarschijnlijk vertrekken we rond 11 januari naar Yamagata, een gebied tussen Nagano en Hakkoda, onze laatste bestemming. We willen Yamagata gebruiken als tussenstop, om enerzijds de reis tussen beide gebieden niet te groot te maken en anderzijds elkaar niet de hersens in te slaan in de camper. We zullen dan ook kijken of we een of twee nachtjes doorbrengen in een van de vele Onsen’s (Japanse hotsprings).

jan 14

Hakkoda

Een gebied in het noorden van Japan, althans op het hoofdeiland. Ook hier hebben we een backcountry gids geboekt, dit maal voor twee dagen. We gaan in een groep van maximaal acht personen naar de mooiste plekjes die Hakkoda te bieden heeft. Zin in? JA!

jan 18

Vertrek naar Tokio

Tijd om terug te gaan naar waar het avontuur begon, Tokio. We rijden tijdens de nacht terug en leveren de camper de volgende ochtend weer in.

jan 19

#TOKIO

Tokio, de wereldstad waar iedereen een keertje geweest moet zijn. De stad van de Olympische Spelen in 2020, wij gaan alvast een kijkje nemen.

jan 20

Back to Holland

Op 20 januari pakken we ’t vliegtuig terug naar Brussel om vervolgens per trein terug te reizen naar Nederland. Waarom Brussel? Tja, goedkoper dan landen in Nederland. Waarom zo vroeg? Ask Alard.