Japan: Nog minder dan 60 dagen

Stiekem begint voor mij het aftellen nu al. Samen met mijn vrienden het Japanse ‘sneeuwavontuur’ opzoeken. 

Praktisch gezien hebben we het goed voorbereid. We hebben de camper uitgezocht en voor 99% geboekt (alleen nog officiële bevestiging), bijna iedereen heeft de twee veiligheidscursussen voltooid en de backcountry gidsen in Myoko Kogen en Hakkoda staan voor ons klaar om onze trip nog bijzonderder te maken. Dit is iets waar ik enorm naar uitkijk. 

Ik ben vaak zat op wintersport geweest en in de verschillende gebieden heb ik best mooie stukken off-piste geboard. Zeker de twee weken Val Thorens begin dit jaar waren met verse poeder een cadeautje! Als ik met die herinnering vooruit droom wat we met de backcountry gids gaan beleven krijg ik de grijns niet meer van mijn gezicht.

Begin november zijn we bij MK Skiservice in Bilthoven geweest en heeft Edgar ons van veel informatie qua materiaal voorzien. De portemonnee is weer leeg maar daar heeft zowel Henkie als ik een fantastisch mooi K2 Cool Bean snowboard voor terug! Knalhard door de poeder. Althans, dat is het idee. Ik wil onderweg nog wel eens wat bomen tegen komen, maar goed, dat levert natuurlijk weer hilarische beelden op voor de rest.

k2-cool-bean-snowboard-2015-2016-review-featured-2

Begin dit jaar in Valtho hadden we bizar veel mazzel met twee meter verse poeder! Vandaar dat we toen ook een week bijgeboekt hebben. Zeker de tweede week hadden we ook nog eens vol de zon erbij! Hierdoor hadden we top condities om schansjes te bouwen en wat tricks te oefenen. In Japan is dit één van de dingen die ik ook wil doen. Een ideale poederafdaling vinden, een schansje bouwen om vervolgens het ultieme vliegend, gewichtloze, gave gevoel te krijgen. Als het dan ook nog lukt om de perfecte 360 te landen terwijl dit door Ranco zijn drone gefilmd word (hopen dat hij dat wel de record knop ingedrukt heeft) kan ik weer iets van mijn bucketlist afstrepen. 

Verder ben ik enorm benieuwd naar een stukje cultuur, tradities en het Japanse eten. Het zal een totaal andere wintersport worden dan dat ik gewend ben. Niet om 16:00 he terras op snowboarden maar een avond afdaling doen (ZO TOF!). Geen stokbrood bij de bakker halen maar twee weken lang noodles, sushi en ramen eten. Ik kijk er onwijs naar uit! 

‘Alles voor het team’, dat is wel een beetje het motto geworden. Iedereen heeft verschillende kwaliteiten en we vullen elkaar enorm aan. 

0
Gasten
0
Snowboarders
0
Wannabe snowboarders
0
Droom

Het wordt onvergetelijk!